Slide background

TEEKWERENDE

KLEDING

Direct online bestellen

Slide background

TEEKWERENDE

KLEDING

Direct online bestellen

Slide background

teekwerende

kleding

Direct online bestellen

Slide background

teekwerende

kleding

Direct online bestellen

NEN 8333

Rovince heeft NEN-normering NEN 8333

De NEN-normering NEN 8333 voor kleding die beschermt tegen teken wordt per 1 maart 2018 van kracht. Rovince beschikt uiteraard over deze normering.

NEN 8333 heeft betrekking op kleding die tegen teken beschermt en daarmee bescherming biedt tegen de ziekte van Lyme. Het gaat hierbij om kleding die zijn beschermende werking ontleent aan het behandelen van de stof met permethrine. Naast eisen aan de kleding worden ook testmethoden en wasvoorschriften omschreven.

Enige tijd geleden heeft de Landelijke Groene Lymewerkgroep contact opgenomen met NEN om te vragen of er normen of richtlijnen zijn voor tekenwerende werkkleding. Deze kleding wordt steeds meer gebruikt, beroepsmatig maar ook in de vrije tijd.

Er is, op initiatief van Rovince en Initial, besloten te starten met de ontwikkeling van een testmethode voor tekenwerende (werk)kleding. Tevens heeft NEN voorgesteld om naast deze testmethode een richtlijn te ontwikkelen om informatie aan gebruikers te verstrekken omtrent keuze, gebruik en onderhoud.

Bestel direct op onze webshop
Al onze producten zijn direct online te bestellen op onze webshop.

Vragen? Bel of mail ons
Vragen over uw bestelling, vrijblijvend kennismaken of direct een offerte? Bel of mail ons gerust.

088 – 434 9900 Ma-Vr: van 8:30 tot 17:00